Over de Smartwatch

De laatste paar jaar is de smartwatch in opkomst. De Smartwatch is niets anders dan de Engelse term voor slim horloge, wat er in het kort op neerkomt dat het horloge voorzien is van een kleine computer. We kennen namelijk allemaal wel horloges welke extra functionaliteit hebben/hadden, maar met de smartwatch is het toch iets anders. Oorspronkelijk is de smartwatch uitgebracht als verlengde van de mobiele telefoon en zijn hier allerlei koppelingen meegemaakt. Alleen anno 2017 is de smartwatch een steeds beter op zich zelf staand product aan het worden. In de horloge winkel proberen we u een zo breed mogelijk aanbod aan gewone horloges en smartwatches te bieden. In dit artikel leest u meer over de diverse mogelijkheden van de smartwatch, wilt u direct ons volledig aanbod aan smartwatches bekijken welke u eenvoudig bij onze partners kunt bestellen? Klik dan hier voor het volledige aanbod smartwatches.

De Smartwatch

Zoals gezegd is de smartwatch het verlengde van je telefoon om vele handelingen een stuk eenvoudiger te maken. De technologie word steeds beter waardoor er ook steeds meer mogelijkheden zijn. Er zijn diverse slimme horloges waar op een subtiele manier wat extra functionaliteit ingebouwd zijn. Denk hierbij aan een aantal led lampjes waaraan je kan zien of je een nieuw bericht hebt, gebeld word etc. Deze smartwatches lijken voor de rest op een normaal horloge. De echte smartwatches hebben echter vele functionaliteiten, welke makkelijk zijn en echt een toegevoegde waarde hebben. De belangrijkste pro’s op dit moment zijn:

  • Eenvoudig in display zien wie er belt. Opnemen, negeren en doorschakelen zijn o.a. de opties
  • Agenda beheer – Eenvoudig in je display zien welke afspraken actueel zijn, nieuwe afspraken toevoegen etc.
  • Stappenteller & Health monitor – Steeds meer smartwatches hebben diverse health functionaliteiten zoals stappentellers, gps tracking en hartslagmeters. Tevens kan de slaappatroon meter voor veel mensen ook een handig hulpmiddel zijn.
  • Muziek overal waar je maar wilt simpel bediend
  • Navigeren in de stad lopend of op de fiets
  • Weervoorspelling bekijken

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want de smartwatch krijgt elke dag wel nieuwe functionaliteit erbij in de vorm van apps en online toepassingen. In de basis is de smartwatch nog steeds een horloge, maar net zoals de smartphone steeds minder gebruikt word om te bellen, zal de smartwatch nog steeds in de basis een horloge zijn maar steeds meer gebruikt worden voor zijn andere mogelijkheden. Wat ons betreft is de smartwatch de trend voor de komende jaren.

Horloge Winkel
Logo
Shopping cart